Brnabić: Da li je nemački ambasador imao moždani udar pred intervju?

Ona je ocenila da su Rodove izjave da barikade na severu Kosova moraju biti uklonjene do Božića – osim ako nije „loše interpretiran ili je imao moždani udar pred intervju” – „duboko zabrinjavajuće”

Premijerka Srbije Ana Brnabić kritikovala je na Tviteru nemačkog ambasadora na Kosovu Jorna Rodea koji je prethodno izjavio da barikade na severu Kosova moraju biti uklonjene do Božića.

„Zaista nečuvene izjave od ambasadora na toliko nivoa. Prvo, danas ste izjavili da barikade moraju biti uklonjene i čak se usudili da date rokove (do Božića). Ambasadore, razjasnite: Vaš Božić ili naš? Samo da znamo”, napisala je Brnabićeva i dodala da pretpostavlja da je ambasador „zabrinut da li će Deda Mraz uspeti da prođe”.

Nemački ambasador u Prištini: ZSO ne sme ugrožavati suverenitet Kosova

Brnabićeva je poručila da su barikade tu zbog (uhapšenog bivšeg policajca) Dejana Pantića i pitala ambasadora Rodea da li je svestan da Pantićeva porodica 11 dana nije razgovarala sa njim i da niko, uključujući Euleks, ne zna gde se on zapravo nalazi.

„Gde je to drugo moguće nego u Kurtijevom getu?”, pitala je Brnabić.

Ona je istakla da Srbi na barikadama traže osnovna ljudska prava i vladavinu prava i pitala da li misli da Srbi više vole da budu na barikadama nego u svojim domovima tokom svoje slave ili Božića ili će ih isterati da bi imali miran i srećan Božić.

Brnabić je navela da je Rode rekao da su barikade nelegalne i pitala da li je legalno kidnapovati ljude i držati ih na nepoznatoj lokaciji 11 dana.

„Zar vas ovo ne muči? Ako ne, Deda Mraz vam možda neće doneti poklon”, poručila je Brnabićeva.

Ona je ocenila da su Rodove izjave – osim ako nije „loše interpretiran ili je imao moždani udar pred intervju” – „duboko zabrinjavajuće”, jer se eksplicitno preti Srbima.

 

Izvor Sputnjik, 21. decembar 2022. 

 

Naslovna fotografija: Tanjug/Dragan Kujundžić

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u