Хантер Бајден у позадини посматра свог оца, тадашњег америчког потпредседника Џоа Бајдена, током говора на једном скупу Светског програма за храну, Вашингтон, 12. април 2016. (Фото: Teresa Kroeger/Getty Images)

Mask: Bela kuća platila Tviteru milione da zaštiti Bajdenovog sina

Mask i novinar Met Tajbi objavili su seriju postova na Tviteru u kojima su razotkrili incident sa laptopom sina Džoa Bajdena, kao i prepiske FBI agenata i zaposlenih u Tviteru

Američki biznismen i novi vlasnik Tvitera, Ilon Mask, otkrio je da su američke vlasti platile milione dolara toj društvenoj mreži za prikrivanje informacija o laptopu sina šefa države Hantera Bajdena.

„Vlada je platila milione dolara Tviteru da bi sakrio te informacije od javnosti”, napisao je u svom najnovijem tvitu.

Tvorac Tvitera i njegov bivši šef, Džek Dorsi, priznao je da je kompanija zbog njegovih odluka postala veoma podložna državnoj i korporativnoj cenzuri.

Dodao je da je greška bilo i ulaganje u razvoj alata za upravljanje „diskusijom” na Tviteru, umesto u razvoj alata koji bi pomogli korisnicima društvene mreže da je prilagođavaju sebi.

Mask i novinar Met Tajbi objavili su 3. decembra seriju postova na Tviteru u kojima su razotkrili incident sa laptopom sina Džoa Bajdena, a takođe su objavili činjenice o korišćenju Tviter funkcija za političke interese.

Analiza Hanterove prepiske je potvrdila da je sin predsednika SAD koristio svoj i očev politički uticaj u inostranim poslovnim odnosima.

Stručnjaci su utvrdili i autentičnost pisama i fotografija koje su se nalazile u Hanterovom laptopu. Njega sumnjiče za umešanost u trgovinu drogom i prostituciju.

Maskova otkrića – čak i ako mu to nije namera – postala su sastavni deo unutarameričke bitke za društvene mreže koja se rasplamsala nakon kongresnih izbora.

Mask je već otpustio hiljade zaposlenih u Tviteru, koji su se bavili cenzurom i radili i za novac Bele kuće, a republikancima je najviše po volji što je otkrio da na toj mreži postoji oko milijardu i po „napuštenih naloga” koji treba da budu brisani.

Mask ne krije i da najmanje još 20 odsto naloga drže „lažni korisnici, spam botovi”.

Tviter je u proleće ove godine tvrdio da ima ukupno 1,3 milijarde naloga. Zato neki u SAD već postavljaju pitanje: a koliko je uopšte pravih živih ljudi na toj društvenoj mreži?

Takav Tviter je bio važno oruđe Demokratske partije pod kontrolom agenata FBI koji su direktno diktirali zaposlenima koji sadržaj da postave, a koji da blokiraju.

Javnosti je stavljen na uvid prepiska američkih agenata i zaposlenih u Tviteru (najdemokratskijoj društvenoj mreži na svetu).

Evo tipične formule uticaja: „Zdravo, Tviter kontakti! FBI u San Francisku vas upozorava da se čini da nalozi navedeni u prilogu krše pravila politike Tvitera…”.

„Teoretičari zavere” su govorili o „digitalnom koncentracionom logoru” u kojem će se čovečanstvo naći u dalekoj budućnosti, a takav konclogor već postoji – u formi američkih društvenih mreža. Sa „slobodom” koju je nametala Demokratska partija SAD, a red u tom poretku su održavali agenti FBI. Pobuna Amerikanaca protiv te „slobode” i finansdijskih monstruma koji iza nje stoje dobija i na širini i na zamahu.

Džon Šreder, ministar finansija duboko konzervativne Luizijane, povukao je bezmalo milijardu dolara državnih investicija iz portfelja investicionog fonta Blekrok. Misuri je povukao investicije od pola milijarde, a guverner Floride, republikanac, Ron Desantis, dve milijarde dolara, uz to je još i potpuno zabranio ulaganje državnog novca u Blekrok. Plus: povinovanje liberalnoj eko/LGBT politici.

Američki republikanci su za klasični kapitalizam, a demokrate – za globalnu diktaturu Blekroka i Vangarda. Kroz dve godine biće jasno ko će pobediti.

 

Izvor Fakti, 20. decembar 2022.

 

Naslovna fotografija: Teresa Kroeger/Getty Images

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u