Rogozin ranjen u Donjecku, prebačen u bolnicu

„Dmitrij Rogozin i još dve žrtve ukrajinskog granatiranja hotela prebačene su iz Donjecka u Vojnokliničku bolnicu Rostov na Donu”, rekao je Rogozinov pomoćnik

Bivši direktor „Roskosmosa” Dmitrij Rogozin prebačen je u bolnicu u Rostovu na Donu sa povredom kičme, rekao je njegov pomoćnik za „RIA Novosti”.

„Dmitrij Rogozin i još dve žrtve ukrajinskog granatiranja hotela prebačene su iz Donjecka u Vojnokliničku bolnicu Rostov na Donu. Trenutno se obavlja pregled i pruža neophodna medicinska pomoć”, rekao je Rogozinov pomoćnik.

Bivši šef „Roskosmosa” ranjen je sinoć tokom ukrajinskog granatiranja hotela u Donjecku.

„Bio je to radni sastanak, u uskom krugu i u mirnoj atmosferi po povratku iz jedne od naših dobrovoljačkih jedinica. U ovom hotelu živimo poslednjih meseci, a za osam godina neprijatelj nijednom nije granatirao ovo mesto. Nekako su procurile informacije, a oko 19.45 bilo je nekoliko visokopreciznih pogodaka, uključujući i mesto gde smo se mi nalazili. Gađali su nas kalibrom 120 ili 155 mm. Istraga će utvrditi odakle i ko”, rekao je Rogozin.

On je dodao da je ranjen u leđa, kao i da ga čeka operacija.

„Ranjen sam u leđa. Živeću. Geler je prošao centimetar od kičme. Ranjeno je još nekoliko meni bliskih ljudi”, poručio je bivši generalni direktor državne korporacije „Roskosmos”.

On je dodao da ima ranu, kao i da ga je pogodio metalni fragment veličine 3 puta 4 mm, koji je ušao iznad desne lopatice.

„Lekari iz Donjecke Narodne Republike pružaju neophodnu pomoć Dmitriju Rogozinu i specijalistima iz grupe vojnih savetnika koji su se našli pod vatrom u Donjecku. Rogozin svoje stanje ocenjuje kao zadovoljavajuće. Sada je na još jednom previjanju. Prema rečima lekara, fragment mine koji mu se nalazi u kičmi ne može da se izvadi”, rekao je Rogozinov pomoćnik.

Rogozin je ranije rekao da su automobil u kojem se nalazio granatirale ukrajinske trupe u pravcu Ugledara.

 

Izvor RT Balkan, 2. decembar 2022. 

 

Naslovna fotografija: Reuters/Sergei Karpukhin

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u