O. Carjov: Nije slučajnost što je i Turčak išao sa Medvedevom u Peking

„Posle Medvedeva u Kinu je stigla ruska vojno-transportna letelica, čijem se povratku sa vrednim tovarom veoma radujemo”, piše Carjov

Evo konačno novih glasova u javnom prostoru.

Valerij Gerasimov, načelnik Generalštaba Oružanih snaga RF, reče da je front u Ukrajini dugačak 815 kilometara i da je glavni zadatak naših snaga – završetak operacija u Donjeckoj Republici.

Predsednik Vladimir Putin je 22. decembra prvi put sukob u Ukrajini nazvao „ratom”, a ne specijalnom vojnom operacijom. Podržavam! Bilo je vreme da se stvari nazivaju pravim stvarima.

Takođe je ukazao da bi intenziviranje borbi vodilo našim neopravdanim gubicima. Kokoška, rekao je slikovito, kljuca zrno po zrno. Naša vojska juriša na nekoliko delova fronta odjednom. Ne napreduje brzo, ali – stabilno.

U Marjinki Oružane snage Ukrajine drže samo zapadni deo grada, odakle ih naši polako isteruju. U toku je juriš na Neveljskoe, napadmo kod Novomihajlovke i u pravcu Pervomajskog, vodimo borbe za autoput M-04.

Teške borbe vodimo i oko Artjomovska i unutar njega. Uspešne iako Oružane snage Ukrajine na ovaj front prebacuju specijalne snage, čiji zadaci će biti – borba protiv svojih dezertera i odbijanje napadanaših jurišnih grupa. Ovo znači da Oružane snage Ukrajine ne nameravaju da napuste grad Artjomovsk. Da li će to biti drugi Mariupolj?

Donjeck je ponovo tokom celog dana bio pod vatrom. Gađan je i hotel u čijem je restoranu Dmitrij Rogozin proslavljao rođendan. Dva lica su poginula, a mnogi su, među njima i on, povređeni.

Zelenskom je u Vašingtonu očekivano dat novac i oružje. Istovremeno, američki mediji pišu o veoma uzdržanoj reakciji republikanaca, koji kažu da pomoć proširuje rat, dok bi Amerika trebalo da se fokusira na njegovo obuzdavanje.

Posebnu pažnju zaslužuju dve okolnosti vezane za posetu Kini Dmitrija Medvedeva, koji je preneo Si Đinpingu Putinovu poruku.

Prvo, zajedno sa Medvedevom je doleteo i Andrej Turčak, koji je nedavno stao na čelo radne grupe koju je osnovao predsednik Putin za pitanja mobilizacije, obezbeđenja i zaštite svih koji učestvuju u specijalnoj operaciji i njihovih porodica. A drugo, javlja se da je posle Medvedeva u Kinu stigla ruska vojno-transportna letelica, čijem se povratku sa vrednim tovarom veoma radujemo.

Amerikanci su lansirali svoje insajderske informacije da je naša privatna vojna kompanija „Vagner” dobila partiju severnokorejskog naoružanja za naše trupe u Ukrajini. Predivno!

Pročitao sam, inače, da se mobiliše potencijal našeg Kurganmašzavoda, a ako je tako, naši na frontu dobijaće više oklopnih borbenih vozila pešadije BMP-2 i BMP-3. To znači da njegovi zaposleni sledeće godine neće ići na odmor.

Nadam se da je ovo doba istinskog preporoda ruskog vojno-industrijskog kompleksa.

 

Autor Oleg Carjov

 

Izvor Fakti, 25. decembar 2022. 

 

Naslovna fotografija: Yekaterina Shtukina/Pool/TASS

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u