Uhapšeno 109 migranata, među njima snajperisti sa poternice interpola

Dve osobe pripadaju avganistanskoj vojsci za kojima je Francuska raspisala međunarodnu poternicu za najteža krivična dela među kojima je i terorizam

Uhapšeno 109 migranata u Subotici, od kojih je 25 bezbednosno interesantno, a dve osobe potražuje svetska policija. Kako saznaje RTS, radi se o generalima i oficirima avganistanske vojske za kojima je Francuska raspisala međunarodnu poternicu za najteža krivična dela među kojima je i terorizam.

Radna grupa za borbu protiv krijumčarenja ljudi i neregularnih migracija je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Subotici i Tužilaštvom za organizovani kriminal i međunarodnu koordinaciju Republičkog javnog tužilaštva na području Radanovačke šume kod Subotice, pronašla 109 neregularnih migranata, od kojih je 25 bezbedno interestanih lica, protiv kojih će biti preuzeti mere u skladu sa zakon.

Među pronađenim migrantima, otkrivena su dva lica koja potražuju svetske policije zbog više različitih krivičnih dela.

Načelnik Uprave granične policije Mile Jandrić kaže za RTS da se jedan od njih u nekim evropskim zemljama sumnjiči za terorizam a da je drugi bivši snajperista 313. odreda Bardi regularne vojske.

Kako RTS saznaje, jedan od njih je Abdul Basir Hašami.

S tim u vezi, Više tužilaštvo u Subotici preuzima dalji rad.

Akcije su sprovedene u okviru kontinuiranog rada na suzbijanju ilegalnih migracija, uz angažovanje pripadnike Radne grupe, formirane po nalogu ministra unutrašnjih poslova, u saradnji sa novosadskim odredom Žandarmerije i Upravom granične policije.

 

Izvor RTS, 29. decembar 2022. 

 

Naslovna fotografija: mup.gov.rs

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u