Lavrov poslao pismo Dačiću: Jednu rečenicu dopisao rukom

Lavrov je u čestitki istakao da su u odlazećoj godini rusko-srpski odnosi, bez obzira na nelake međunarodne okolnosti, još jednom prošli proveru izdržljivosti

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov uputio je srpskom kolegi Ivici Dačiću čestitke povodom Nove godine i Božića.

On je u čestitki istakao da su u odlazećoj godini rusko-srpski odnosi, bez obzira na nelake međunarodne okolnosti, još jednom prošli proveru izdržljivosti.

Čestitku ruskog ministra spoljnih poslova prenosimo u celosti:

„Poštovani gospodine Ministre, dragi Ivica,
Od sveg srca čestitam Novu godinu i Božić. U odlazećoj godini rusko-srpski odnosi, bez obzira na nelake međunarodne okolnosti, još jednom su prošli proveru izdržljivosti. Visoko cenimo tvoj lični doprinos jačanju strateškog partnerstva Rusije i Srbije, unapređenju saradnje u svim sferama. Spremni smo za održavanje visoke dinamike saradnje između spoljnopolitičkih resora naše dve zemlje, prisne koordinacije poteza na svetskoj areni. I dalje ćemo pružiti bratsku podršku Beogradu u odbrani legitimnih nacionalnih interesa u skladu sa normama međunarodnog prava.

Koristeći ovu priliku, takođe upućujem najbolje želje povodom tvog rođendana. Želim dobro zdravlje i blagostanje, dalje uspehe u odgovornom radu na dobrobit naroda Srbije. Uvek smo otvoreni za kontakte sa srpskim prijateljima”, napisao je Lavrov te ručno dopisao sledeće reči: „iako razumem da ste sad veoma zauzeti”.

Pismo Sergeja Lavrova upućeno Ivici Dačiću (Foto: Sputnjik/Skrinšot/Ministarstvo spoljnih poslova)

 

Izvor Sputnjik, 2. januar 2023. 

 

Naslovna fotografija: Djordje Kojadinović/Reuters

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u