Si-En-En: NATO bi uskoro mogao naterati Zelenskog na mir sa Rusijom

Si-En-En je došao do zaključka da bi NATO mogao da izgubi strpljenje ili živce zbog isporuka oružja ukrajinskoj strani i natera Vladimira Zelenskog da sklopi mir sa Moskvom

Američki Si-En-En analizirao je situaciju u Ukrajini i jedinstvo Zapada u podršci Kijevu i došao do zaključka da bi Severnoatlantski savez (NATO) mogao da izgubi strpljenje ili živce zbog isporuka oružja ukrajinskoj strani i natera Vladimira Zelenskog da sklopi mir sa Moskvom.

„NATO bi mogao da izgubi strpljenje zbog isporuka oružja, i da izabere ekonomsku korist u odnosu na dugoročnu bezbednost, i založi se za mir koji bi bio nepovoljan za Kijev”, ocenio je jedan od urednika Si-En-En-a Nik Pejton Volš.

Od početka ruske specijalne operacije u Ukrajini, SAD i njeni saveznici su Oružanim snagama Ukrajine isporučili vojnu opremu vrednu milijarde dolara.

Moskva je više puta napomenula da Zapad nastoji da produži sukob slanjem oružja Kijevu. Kako su istakli u Ministarstvu odbrane, skladišta sa stranom municijom postaće legitimne mete Vazdušno-kosmičkih snaga u susednoj republici.

Pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov je takođe podsetio da „pumpanje” Ukrajine municijom sa Zapada ne doprinosi pregovaračkom procesu i da će imati negativan efekat.

 

Izvor RT Balkan, 1. januar 2023.

 

Naslovna fotografija: John Thys/AFP/Getty Images

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u