Ambasada SAD „lajkovala” Vučićevu izjavu o povlačenju priznanja tzv. Kosova

Ambasada SAD u Prištini oglasila se povodom lajkovanja objave na društvenoj mreži Tviter o izjavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je devet zemalja povuklo priznanje Kosova

Ambasada SAD u Prištini oglasila se povodom lajkovanja objave na društvenoj mreži Tviter o izjavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je devet zemalja povuklo priznanje Kosova. Američka ambasada je navela da je to urađeno nenamermo.

Tviter profil Ambasade SAD u Prištini lajkovao je sinoć objavu „Vaseljenske TV“ u kojoj je predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio da je devet zemalja povuklo priznanje samoptoglašene nezavisnosti Kosova.

Američka ambasada u Prištini lajkovala objavu o povlačenju priznanja tzv. Kosova (Foto: Sputnjik/Snimak sa ekrana/Tviter @USEmbPristina)

Iz Ambasade su sada saopštili da zvanični nalog Ambasade SAD na Tviteru nije namerno lajkovao nijednu objavu u poslednja 24 sata.

„Da se razumemo nezavisnost Kosova je činjenica. Naš primarni cilj je da podržimo Kosovo u zauzimanju mesta koje mu pripada u evropskim i evroatlantskim strukturama. Mi se kategorički protivimo svakom nastojanju da se dovede u pitanje nezavisnost i suverenitet Kosova. Zvanični nalog Ambasade SAD na Tviteru nije namerno ‘lajkovao’ nijednu objavu u poslednja 24 sata. Kao što je ranije rečeno kada imamo stav da iznesemo mi to činimo putem zvaničnih izjava, a ne putem ‘lajkova’ na društvenim mrežama“, saopštila je danas Ambasada SAD u Prištini preko svog profila na Tviteru.

U poruci medijima, u kojoj se citira portparolka Džud Ketrin, se navodi da se ispituje kako se dogodilo nenamerno lajkovanje.

Nakon reakcije poslanika Pokreta Samoopredeljenje Armenda Muje na „lajk“ Ambasade i ukazivanje šta u njoj piše, Ambasada je povukla „lajk“.

 

Izvor Sputnjik, 5. januar 2023. 

 

Naslovna fotografija: Snimak ekrana/Jutjub/U.S. Embassy Pristina Kosovo

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u