Albanac ranio srpske dečake na KiM dok su nosili badnjak, Srbi blokirali put

Dva dečaka su u trenutku napada išla pored puta i nosila badnjak kada je napadač na njih otvorio rafalnu paljbu. U znak protesta zbog oružanog napada, Srbi su blokirali regionalni put Uroševac – Štprce kod Gotovuše

Rođaci, dečak Stefan Stojanović (11) i mladić Miloš Stojanović (21) ranjeni su u Gotovuši kod Štrpca kada je na njih, kako tvrdi Kancelarija za KiM, bez ikakvog povoda, iz vozila u pokretu pucao lokalni Albanac.

U znak protesta zbog oružanog napada na srpske mladiće, meštani su blokirali regionalni put Uroševac – Štprce kod Gotovuše, javlja reporter RTS-a. Okupljeni traže da se otkrije ko je pucao i da se Srbima omogući miran i normalan život u tom delu KiM.

Doktor Kliničko-bolničkom centra u Gračanici Zoran Zrnzević rekao je da je dečak pogođen u predelu nadlaktice i da će morati dalje lečenje jer je metak, kako kaže, najverovatnije ostao unutra.

„Drugi momak je dobio metak koji je ostao u ruci, šaka je u pitanju tako da će i on morati na odeljenje hirurgije”, dodao je Zrnzević.

Dvojica Srba su u trenutku napada išla pored puta i nosila badnjak kada je napadač na njih otvorio rafalnu paljbu. Zadobili su prostrelne rane, jedan dečak je pogođen u šaku a drugi u rame, saopštila je Kancelarija za KiM, navodeći da nisu životno ugroženi.

Medicinski su zbrinuti u Kliničko-bolničkom centru u Gračanici.

Kancelarija za KiM tvrdi da je, iako više očevidaca videlo registraciju vozila iz kog je pucano, lokalna policija propustila vozilo sa osumnjičenima.

„Zahtevamo hitnu i odlučnu reakciju međunarodne zajednice, a Kancelarija za Kosovo i Metohiju će porodicama i povređenima pružiti svu neophodnu pomoć”, zaključuje se u saopštenju.

 

Izvor RTS, 6. januar 2023.

 

Srbi u Gotovuši blokirali put, traže hitno hapšenje

Nakon što su dva srpska dečaka koja su nosila badnjak upucana u Gotovuši kod Štrpca, kada je, prema kazivanju meštana, na njih pucao Albanac iz vozila u pokretu, revoltirani Srbi su u znak protesta blokirali put.

Kako su naveli, blokada će trajati sve dok se napadač na srpsku decu na uhvati, a situacija je trenutno izuzetno napeta.

Prisutni su u pripadnici kosovske policije, a nešto dalje od blokade parkirano je jedno vozilo Kfora sa poljskim pripadnicima.

Na terenu trenutno nema pripadnika Euleksa.

 

Izvor Kosovo-onlajn, 6. januar 2023. 

 

Naslovna fotografija: Snimak ekrana/Jutjub/Kosovo Online Live

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u