President Joe Biden listens during a virtual meeting with FEMA Administrator Deanne Criswell and governors and mayors of areas impacted by Hurricane Ida, in the South Court Auditorium on the White House campus, Monday, Aug. 30, 2021, in Washington. (AP Photo/Evan Vucci)

Taker Karlson: Skandal sa tajnim dokumentima znači da je Bajden pušten niz vodu

„Ovo je očigledan početak kraja za Džoa Bajdena. Ne možemo to dokazati. Budućnost je uvek nepoznata. Ali, dođavola, ne izgleda da mu je svetla“

Američki televizijski kanal Foks njuz objavio je da će Džo Bajden morati u političku penziju zbog skandala sa tajnim dokumentima.

Njegov vodeći komentator i voditelj Taker Karlson nazvao je skandal sa tajnim dokumentima „početkom Bajdenovog kraja“:

„Ovo je očigledan početak kraja za Džoa Bajdena. Ne možemo to dokazati. Budućnost je uvek nepoznata. Ali, dođavola, ne izgleda da mu je svetla“.

Karlson je istakao da pomoćnici šefa države i dalje na raznim mestima pronalaze dokumente koje je on ostavio. Ali, umesto da unište dokaze, oni šalju dokumente američkom Ministarstvu pravde.

„To za Bajdena nije dobar znak“, ocenio.

U Bajdenovoj kancelariji otkriveno je oko 10 poverljivih dokumenata, koji su bili pohranjeni zajedno sa papirima koji nisu sadržavali poverljive podatke – saznalo se 9. januara.

Kasnije su Bajdenovi pomoćnici otkrili još jednu „partiju dokumenata“.

Sam Bajden je 10. januara rekao da nije znao za poverljive dokumente u njegovoj uglavnom neobezbeđenoj kancelariji u istraživačkom centru Penn Biden Center.

Dokumenti su iz vremena kada je bio potpredsednik SAD.

Američki lider je bio iznenađen pronalaskom tajnih dokumenata.

Predsedavajući nadzornog odbora Predstavničkog (donjeg) doma Kongresa SAD Džejms Komer rekao je 16. januara da Bajden ne želi transparentnu istragu o tim tajnim dokumentima.

Naglasio je da će Kongres nastaviti da traži odgovore od Bajdenove administracije.

Ministarstvo pravde SAD je 12. januara imenovalo specijalnog tužioca koji će istražiti incident sa poverljivim dokumentima u Bajdenovoj kući.

Neki američki politički analitičari ne isključuju mogućnost da iza ovog skandala stoje oni u vrhu Bajdenove Demokratske partije i „duboke države“ koji ne žele da se on ponovo kandiduje za šefa države.

I zbog njegovog zdravstvenog stanja i zato što procenjuju da će Bajden izbore 2024. izgubiti ako Republikanska partija nominuje Donalda Trampa ili guvernera Floride Rona Desantisa.

 

Naslovna fotografija: AP Photo/Evan Vucci

 

Izvor Fakti, 17. januar 2023.

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u