Vučić: Predstoji napredak u ekonomskim i političkim odnosima sa Hrvatskom

„Verujem da ćemo u periodu koji je pred nama uspeti da ostvarimo napredak, kako na planu ekonomije, tako i po pitanju političkih odnosa“, objavio je Vučić na Instagramu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je imao vrlo korektan razgovor sa hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem o srpsko-hrvatskim odnosima na marginama foruma u Davosu i izrazio uverenje da će u narednom periodu doći do napretka na planu ekonomije ali i političkih odnosa dve zemlje.

„Vrlo korektan razgovor sa Andrejem Plenkovićem o srpsko-hrvatskim odnosima. Verujem da ćemo u periodu koji je pred nama uspeti da ostvarimo napredak, kako na planu ekonomije, tako i po pitanju političkih odnosa”, objavio je Vučić na Instagram nalogu „budućnostsrbijeav”, prenosi Tanjug.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas se u švajcarskom Davosu, gde učestvuje na godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma.

Hrvatski premijer Andrej Plenković, nakon današnjeg susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, u okviru Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, poručio je da su razgovarali na temu bilateralnih odnosa i evropskom putu zemalja zapadnog Balkana.

„Tokom Svetskog ekonomskog forumu u Davosu razgovarao sam s predsednikom Srbije Vučićem o bilateralnim odnosima i evropskom putu zemalja u susedstvu. Uz politiku dijaloga i smirivanja tenzija, potrebno je uložiti dodatne napore u rešavanju otvorenih pitanja”, napisao je Plenković na Tviteru.

Plenković je jutros učestvovao na panelu Foruma na temu „Diplomatski dijalog o zapadnom Balkanu”.

Susret sa Vučićem, Plenković je najavio sinoć u izjavi za Si-En-En, a nakon razgovora sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.

„Kada su u pitanju odnosi između Srbije i Kosova, želimo smirivanje tenzija i normalizaciju. Danas sam se susreo s kosovskim premijerom, sutra ću se sastati s predsednikom Srbije”, rekao je sinoć Plenković.

Plenković je kazao i da ne postoji strah od nestabilnosti i da je međunarodna zajednica predana, kako je naveo, „mirnom razvoju situacije u jugoistočnoj Evropi, a posebno odnosima Beograda i Prištine”.

 

Naslovna fotografija: Snimak ekrana/Instagram/buducnostsrbijaav

 

Izvor Politika, 19. januar 2023.

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u