Srđa Trifković: Verujem u dijalog pravoslavaca i katolika, imamo istog neprijatelja

U 153. epizodi emisije Dijalog govorio je dr Srđa Trifkoić, istoričar i profesor međunarodnih odnosa. Emisija je snimljena 23. januara u našem studiju u Beogradu

Koliko je opasan zapadni ultimatum Srbiji u vezi sa Kosmetom? Može li Srbija popraviti odnose sa SAD bez gaženja sopstvenih crvenih linija? Ko je odgovoran za bratoubilački rat u Ukrajini, Rusija ili Zapad? Da li je on mogao biti sprečen i, ako jeste, kako i kada je trebalo reagovati? Kakva je spoljna politika Srbije? Koliko će neminovno jačanje Kine poremetiti geostratešku konjukturu sveta, i u kom vremenskom okviru će se to dogoditi? Kako će biti razrešeno tajvansko pitanje? Šta je zapravo Evropa? Koje su bile specifičnosti Vizantije i zašto je propala? Šta spaja a šta razdvaja istočnu i zapadnu crkvu? Ima li prostora za neki makar i taktički savez katoličanstva i pravoslavlja protiv globalističkih vrednosti? Da li je tačno da je desnica u Americi izgubila kulturni rat od levih liberala? Kako je Izrael popravio svoju demografiju?

O ovim i drugim pitanjima u 153. epizodi emisije Dijalog govorio je dr Srđa Trifković, istoričar i profesor međunarodnih odnosa. Emisija je snimljena 23. januara u našem studiju u Beogradu.

Video
Pratite nas na YouTube-u