Obaveštenje za čitaoce Novog Standarda

Prinuđeni smo da do daljeg ukinemo kategoriju „Preporučujemo” i da naš sajt u doglednoj budućnosti svedemo na njegov analitički deo, bez prenošenja dnevnih vesti

Poštovani čitaoci Novog Standarda,

Usled nagle, ozbiljne i dugotrajne promene zdravstvenog stanja novinara koji je imao ključnu ulogu u redakciji Novog Standarda tokom prethodne dve godine, prinuđeni smo da do daljeg ukinemo kategoriju „Preporučujemo” i naš sajt u doglednoj budućnosti svedemo na njegov analitički deo, bez prenošenja dnevnih vesti. U našoj redakciji više ne postoji organizacioni ni finansijski kapacitet za nastavak uređivanja ove kategorije, koja zahteva pažljivu selekciju dnevnih vesti kroz analizu više od 40 sajtova na dnevnom nivou i višesatni trud da se te vesti urednički obrade i prenesu našim čitaocima.

Uveravamo vas da ovu odluku, koja predstavlja raskid sa uređivačkom koncepcijom koju je naš medij negovao duže od jedne decenije, nismo doneli bez dugotrajnog razmatranja i analiziranja svih raspoloživih alternativa. Osim toga, iako je reč o iznuđenoj odluci, verujemo da ona u strateškom smislu predstavlja kretanje u ispravnom smeru, s obzirom na to da će nam ostaviti više vremena da se ozbiljnije posvetimo video produkciji, koja, u skladu sa duhom epohe prisutnim u celom svetu, privlači znatno veću pažnju u odnosu na tekstualne sadržaje.

Posebno nam je teško što smo ovu odluku prinuđeni da donesemo u trenutku kada se politički događaji u našoj državi, vezani za rasplet kosovskih pregovora, barem prividno bliže svom vrhuncu. S tim u vezi, na našem sajtu ćete i dalje moći da čitate ne samo autorske tekstove koji će se baviti aktuelnim političkim temama, već ćemo se potruditi da prenosimo i najvažnija saopštenja, apele i peticije svih relevantnih pokreta i organizacija.

Na kraju, želimo da izrazimo posebnu zahvalnost onim čitaocima koji već godinama svakodnevnim komentarisanjem obogaćuju tekstove našeg sajta. Uz želju da ostanete sa nama u periodu znatne redukcije dnevnog sadržaja i nadu da će naša iznuđena odluka naići na vaše razumevanje, pozdravljamo vas.

Aleksandar Vujović, urednik

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u