Miloš Ković: Kucnuo je čas da se saberemo, prete nam ultimatumima

U 154. epizodi emisije Dijalog govorio je Miloš Ković, istoričar i redovni profesor na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Emisija je snimljena 26. januara u našem studiju u Beogradu

Kako bi Srbija trebalo da odreaguje na ultimatum zapadnih emisara o Kosovu? Šta nam zaista preti? Zašto se intenziviraju napadi na Srbe na Kosmetu? Kakva je spoljna politika Srbije? Koliko je realno navodno zbližavanje Beograda i Vašingtona o kojem govore premijer i ministar spoljnih poslova? Da li je rat u Ukrajini podseća na Krimski rat iz 19. veka? Može li Rusija poraziti kolektivni Zapad ili će se ići na neku vrstu primirja? Koliko će na Srbiju uticati ishod rata u Ukrajini? Je li tačno da Britanci imaju najbolje istoričare na svetu? Mogu li Kina i SAD izbeći Tukididovu zamku i da li dinamika moći u odnosima između ove dve države podseća na odnose između Britanije i Nemačke uoči Prvog svetskog rata?

O ovim i drugim pitanjima u 154. epizodi emisije Dijalog govorio je Miloš Ković, istoričar i redovni profesor na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Emisija je snimljena 26. januara u našem studiju u Beogradu.

Video
Pratite nas na YouTube-u