Mila Alečković: Glavni lik našeg doba je surovi psihopata koji grabi sve pred sobom

U 156. epizodi emisije Dijalog govorila ja prof. dr Mila Alečković, pisac i profesorka psihopatologije. Emisija je snimljena 9. februara u našem studiju u Beograd

Kako rijaliti programi utiču na kolektivnu psihu nacije? Da li medijska tabloidizacija društva ostavlja dublje posledice? Kakav je politički i psihološki profil prosečnog narodnog poslanika danas? Da li je problematično što vladajuća stranka u Srbiji nema ideologiju? Da li u Srbiji traje kockarska epidemija? Zašto se mladi sve kasnije odlučuju da imaju decu? Da li je novi čovek komunizma bio paranoidni pojedinac opisan u filmu Balkanski špijun? Postoji li intelektualac bez etičke komponente? U čemu je razlika između Frojdove psihoanalize i Jungove analitičke psihoterapije? Kako je From tipologizovao porodicu kao jednu od osnovnih ćelija društva? Da li je homosapijensa, kao najagresivniju živu vrstu, moguće pripitomiti?

Postoji li smisao života? O ovim i drugim pitanjima u 156. epizodi emisije Dijalog govorila ja prof. dr Mila Alečković, pisac i profesorka psihopatologije. Emisija je snimljena 9. februara u našem studiju u Beogradu.

Pratite naš drugi kanal na kojem ćemo kačiti kratke isečke iz emisija.

https://www.youtube.com/@Kratki_snimci_Novi_Standard

Video
Pratite nas na YouTube-u