Mirović pisao Zaštitniku ljudskih prava: Porodica i ja smo žrtve režima u delirijumu

„Režim u Podgorici ne samo da je prekršio u mom slučaju Evropsku konvenciju o ljudskim pravima već i pozitivne zakonske propise u Crnoj Gori“

Zabrana ulaska u Crnu Goru koju je donio MUP Crne Gore u mom slučaju traje već skoro pola godine, bez navođenja bilo koje pravne činjenice kao obrazloženja (isto važi i za najvećeg živog srpskog pjesnika Bećkovića i ugledne istoričare Rakovića i Antića), saopštio je profesor dr Dejan Mirović.

MUP već skoro 6 mjeseci ne može da objasni kako potpadam pod član 8 Zakona o strancima („opasnost“ za nacionalnu bezbednost) iako nikada nisam negirao da je Crna Gora članica UN ili pozivao na nasilje ili rušenje ustavnog poretka, istakao je on i dodao: Nikakvog odgovara nema ni od Upravnog suda u Podgorici iako je poznati beogradski advokat Ivan Ninić podnio tužbu u moje ime protiv MUP-a CG prije više od mjesec dana.

U tom kontekstu sam se obratio prije nekoliko dana Zaštitniku ljudskih prava Crne Gore. Uprkos delirijumu u kojem se nalazi Đukanovićev režim i sumantoj politici koju vodi (čija sam kolateralna žrtva) uz odobravanje njegovih beogradskih prijatelja poput Bebe Popovića, smatram da će Zaštitnik moći bez problema da konstatuje očigledno ili da mi je grubo prekršeno pravo na slobodu izražavanja, pravo na porodični život i spajanje porodice, pravo na imovinu i pravično suđenje kao i na slobodu kretanja i pravo na rad.

Preciznije režim u Podgorici ne samo da je prekršio u mom slučaju Evropsku konvenciju o ljudskim pravima već i pozitivne zakonske propise u Crnoj Gori. Slično je konstatovao Zaštitnik i u slučaju mog rođenog brata (u februaru 2018) koji živi sa majkom u Ulicinju i koga takođe diskriminiše i progoni režim u Podgorici (o čijem pravom licu svjedoči Duško Knežević već mjesecima) iako se kao i ja i on ne bavi aktivnom politikom, naglasio je Mirović.

 

Izvor IN4S, 08. april 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u