VUKOTA GOVEDARICA NOVI LIDER SDS

Vukota Govedarica, novi predsjednik SDS-a je rekao da će pod njegovim vođstvom stranka nastojati...

Vukota Govedarica, novi predsjednik SDS-a je rekao da će pod njegovim vođstvom stranka nastojati da sruši „nenarodni režim i nenarodnu vlast u RS“, te da na izborima 2018. godine preuzmu vlast

Vukota Govedarica izabran je danas za novog predsjednika Srpske demokratske stranke (SDS). Vukota Govedarica, novi predsjednik SDS-a je rekao da će pod njegovim vođstvom stranka nastojati da sruši „nenarodni režim i nenarodnu vlast u RS“, te da na izborima 2018. godine preuzmu vlast.

Rekao je da je nakon Skupštine stranke zaključeno da je potrebno ući u unutarstranačku konsolidaciju, uspostaviti visoko stranačko jedinstvo i pripremiti se za naredne izbore. Smatra da je potrebno da Savez za promjene nastavi i da SDS bude staranka oko koje će se okupiti opozicioni blok.

Na vanrednoj Skupštini stranke danas u Banjaluci Govedarica je bio jedini kandidat za predsjednika SDS-a, nakon što je Mladen Bosić podnio ostavku. Vukota Govedarica, šesti predsjednik SDS-a, rođen je 1976. godine u Gacku. Završio je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu 2000. godine. Član je SDS-a od 1999. godine. Bio je predsjednik Omladine SDS-a, a potom ušao i u najviše organe stranke. Prvi put je na izborima učestvovao 2004. godine, kada je izabran za odbornika u Skupštini Opštine Gacko.

Dvije godine kasnije na izborima osvaja mandat u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NS RS), a potvrđuje ga i na opštim izborima 2010. godine, da bi obnovio mandat i 2014. godine. U Narodnoj skupštini je šef Kluba poslanika SDS-a.

Izvor Nezavisne, 23. oktobar 2016.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u