Velt: Putin u Siriji dobio rat bez rata

„Putin je uspeo ono o čemu su mnogi pametni vojni stručnjaci samo mogli da sanjaju. Pobedu bez rata“, piše nemački Velt

Predsednik Rusije Vladimir Putin je u Siriji dobio rat bez rata, tako što su američke snage odlučile da napuste tu zemlju, piše nemački list Velt. Kako se objašnjava, nakon odlaska Amerike više niko ne može da osujeti planove Moskve da u regionu vodi „veliku igru“, koju je, činilo se, početkom 90-ih godina prošlog veka Rusija zauvek izgubila.

„Putin je uspeo ono o čemu su mnogi pametni vojni stručnjaci samo mogli da sanjaju. Pobedu bez rata“, napisao je autor članka. Naveo je i da rukovodstvo NATO-a mora sada da shvati ozbiljnost situacije i da reaguje adekvatno.

Podsetimo, američki predsednik Donald Tramp je prošle sedmice pokrenuo povlačenje američkih snaga sa severoistoka Sirije, nekoliko dana nakon što je Turska pokrenula vojnu operaciju „Izvor mira“.

U međuvremenu se predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan dogovorio sa zamenikom predsednika SAD Majkom Pensom da će obustaviti vojnu operaciju u periodu od 120 časova, kako bi se kurdske jedinice povukle sa teritorije koja se graniči sa Turskom.

 

Izvor Sputnjik, 21. oktobar 2019.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u