Џендеризација Србије – насиље над већином

Закон о родној равноправности налази се пред Уставним судом Србије. Чекамо њихову одлуку о (не)уставности која ће имати фундаменталне правне, политичке, и идентитетске последице

Још пре пет-шест година пријатељ који предаје на универзитету у Калифорнији, испричао ми је да на првом часу у семестру најпре мора да пита своје студенте како треба да им се обраћа. Неки су, наиме, цис-нешто, други су мушко на путу ка женском, а трећима мора да се обраћа са „они” и тако даље. Дакле по савременој моди није важно да им запамти име већ „родни идентитет”.

У исто време у Европи је беснео идеолошко-вредносни рат управо око ових помодних и екстремно опасних идеја, што се све слило у сукобе око ратификације тзв. Истанбулске конвенције. Ради се о Конвенцији савета Европе, која је први међународни документ који уводи „дискриминацију на основу рода”, при чему се „род” прецизно дефинише као социјални конструкт, а не као биолошка категорија.

Док је у Западној Европи упркос побуни људи у нпр. Француској. овај документ глатко усвајан и имплементиран преко закона, стратегија, система образовања и социјалне политике, Источна Европа се масовно побунила против нечега што је препознато као нови (или квир) комунизам, који фундаментално подрива породицу, традицију, веру и саму идеју човека, мушкарца и жене.

Тинејџери на удару

Десетак држава је није ратификовало, Турска је прва изашла из Конвенције (као и са евровизијског такмичења, које је препознала као чисту квир пропаганду), Пољска је то најавила, а у низу других земаља где је некако ратификована воде се прави културни ратови око закона и имплементације, јер је свима јасно да је обичном народу мука од ових лудила и да све то гура Брисел преко корумпираних и уцењених делова интелектуалне и политичке елите (уз мањи број њих који стварно у то верују). Трагедија је што се све то гура под маском наводне борбе против насиља.

Жене у Истанбулу протестују против одлуке Турске да се повуче из Истанбулске конвенције, 27. март 2021. (Фото: Erdem Şahin/EPA-EFE)

Суштина читаве ове нове, родне, трансродне или квир идеологије јесте подстицање сексуализације читавог друштва и истицање тих идентитета као важнијих од свега другог. Циљ је да се подрије биолошка подела људи на природне полове, односно мушкарца и жену, те да се преко популаризације интерсексуалности, слободе сексуалног избора и идентитета подстичу пре свега младе особе да експериментишу с разним облицима сексуалности и да мењају идентитете.

Посебно су на удару тинејџери у време кад им дивљају хормони и кад уз пропагандне подстицаје може свашта да им падне на памет. Популарна култура и друштвене мреже уз обилату подршку корпорација и фондација гурају све ово, а државе и закони уводе могућност у неким земљама да и деца предшколског узраста почну да добијају хормонску терапију и улазе у „процес транзиције”, односно промене биолошког пола, што у нешто каснијем добу укључује и операције. Многи тиме бивају трајно оштећени и, кад одрасту и пожеле да се врате природном полу, то више није могуће и не могу да имају децу. Родитељи који покушају да зауставе ово трајно оштећење бивају кажњавани, одузимају им децу, а све више се школама забрањује да такве промене код деце пријављују родитељима.

Нови закон на јесен

Свеукупно, реч је о броју особа који је далеко испод једног процента популације, али због њих наводно комплетно друштво, институције, па и језик и култура једног народа морају да се мењају. Србија је добар пример како ова агенда напредује корак по корак упркос огромном незадовољству народа, верских заједница и огромне већине становништва.

Конвенција је ратификована 2013. а онда је почело гурање Закона о родној равноправности, иако је претходно усвојен Закон о равноправности полова. Он је најпре одбачен 2015. јер је Секретаријат за законодавство упозорио да категорија рода не постоји у нашем Уставу. Затим је пропао други покушај 2018. да би га под окриљем короне и једнопартијског парламента влада брзопотезно усвојила пре две године. Он треба да почне да се примењује од следеће године и њиме се на тоталитаран начин, уз претње санкцијама, уводи тзв. родно сензитиван језик против ког је устала и Црква, и Матица српска и све катедре и удружења српског језика. Научницима ће бити онемогућено да објављују и биће кажњавани ако не користе овај вештачки језик.

Прошле године смо зауставили увођење ове пропаганде у уџбенике биологије за осми разред основне школе, но Министарство господина Жигманова за јесен најављује и нови закон о родним идентитетима. Дакле, уместо два џендера сад ћемо вероватно да добијемо ширу палету „родова” па ће и наши професори морати да почну да раде као колега са почетка текста.

Министар за људска и мањинска права и друштвени дијалог Томислав Жигманов (Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић)

Треба наравно приметити да се пропаганда овога што је супротно здравом разуму води преко низа агресивних медија као што је „Нова С”, па се онда и државне институције прилагођавају њиховим смерницама уместо да поштују закон. То се видело недавно у случају несрећно настрадалог младића Ђорђа Миливојева кога су упорно медији представљали као „трансродну тиктокерку Ноу” па се томе у свом саопштењу потпуно противзаконито прилагодило и тужилаштво иако никаква легална транзиција није извршена. Штавише, то је у медијима представљено као фемицид!? И то је у складу са идеологијом коју гура Истанбулска конвенција, која разликује породично насиље од родног насиља које је резервисано само за жене жртве и кажњава се драстичније од породичног. Конвенција подстиче разводе и налаже забрану медијације између брачних партнера.

Да закључимо. Такозвана (транс)родна или квир идеологија која стоји иза читавог овог пакета систематског разарања језика, традиције, породице, вере и у крајњем исходу биолошког опстанка једног народа јесте идеолошка мода коју под наводном заштитом мањинских група гурају владари савременог света, корпорације, политичке елите и бриселска бирократија. Та идеологија је насилна, тоталитарна и опасна по свако друштво у коме се зацари што показују катастрофални демографски резултати западних земаља у којима она влада. Уместо наводне одбране права мањине треба говорити о насиљу над већином и свима онима који се против ове идеологије побуне.

Мађарска и Пољска воде рат с Бриселом око овога, а доказ да је могуће почети са ослобађањем од тога јесте недавна одлука Русије да забрани промену пола сем у екстремним случајевима.

Закон о родној равноправности налази се пред Уставним судом Србије. Чекамо њихову одлуку о (не)уставности која ће имати фундаменталне правне, политичке, и идентитетске последице.

 

Извор Политика/ifamnews.com

 

Насловна фотографија: Wikimedia Commons/ImStevan/Pomen Noa Milivojev/CC BY-SA 4.0

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на YouTube-u